Stalen trappen op maat laten maken

Stalen trappen op maat laten maken is iets waar Volders al meer dan 20 jaar expert in is. Een stalen trap op maat laten maken is een heel proces. Het begint natuurlijk allemaal met het opmeten van de ruimte die de stalen trap op maat gaat innemen. Op basis van de beschikbare ruimte en in samenspraak met jou beslissen we welke soort stalen trap op maat wij gaan maken in onze werkplaats. Stalen trappen laten maken in onze werkplaats duurt 1 tot zelfs 6 weken, afhankelijk van de complexiteit van de stalen trap. Zo zal een rechte stalen trap op maat eerder naar 1 week gaan, maar een volledige stalen draaitrap op maat met een groot aantal treden kan zo maar meerdere weken in beslag nemen. Wil jij stalen trappen laten maken, maar heb jij geen idee wat er allemaal bij komt kijken? Laat ons gerust iets weten. Bij Volders geven we graag advies over het maken van stalen trappen op maat.

Stalen trappen op maat plaatsen

Eenmaal wij de stalen trap op maat hebben gemaakt in onze werkplaats is het tijd om deze te plaatsen. Het plaatsen van stalen trappen op maat is een grote operatie. Afhankelijk van de grote van jouw stalen trap op maat regelen we dit met eigen vervoer of schakelen we extern transport in. Bij het plaatsen van de stalen trap in jouw woning is het zaak om er voor te zorgen dat de stalen trap de woning binnen geraakt zonder problemen. Is het niet mogelijk om de stalen trap op maat in één geheel op de eindplaats te krijgen? Dan zullen wij er voor kiezen om de stalen trap als een bouwpakket samen te stellen. Een stalen trap laten maken voor buiten? Dan tillen wij de stalen trap op maat in een keer naar de juiste locatie met behulp van  een kraan. Deze stalen buitentrappen op maat maken wij vaak gewoon in één geheel. Ook bij het plaatsen van stalen trappen op maat is tijdsduur afhankelijk van de grootte en complexiteit van de stalen trap op maat.

stalen trap op maat
stalen trap laten maken

Meer weten over een stalen trap op maat?

Bel of mail Peter, expert in maatwerkoplossing in en rondom woningen.
Krijg persoonlijk advies op maat in mensentaal. Zo weet jij waar je aan toe bent.

Stalen trappen laten maken in alle vormen en maten

Stalen trappen

Stalen trappen, in vele woningen zien we ze meer en meer. Bij Volders maken wij stalen trappen op maat in alle vormen en soorten, en dat al sinds onze oprichting.

stalen trap op maat

Metalen trappen

Metalen trappen op maat, een van de vele synoniemen van onze stalen trappen. Volders is expert in het maken en plaatsen van metalen trappen.

industriële trap
stalen leuningen op maat

Industriële trappen

Industriële trappen zijn de trappen die van oorsprong uit de industrie komen. Zo begon het allemaal. Tegenwoordig zien we deze industriële trappen ook veel op de particuliere markt.

Stalen draaitrap

Een stalen draaitrap is een synoniem voor stalen wenteltrap of stalen spiltrap. Het principe is hetzelfde. Een stalen draaitrap draait ook rond zijn eigen as heen. 

Stalen wenteltrap

Een stalen wenteltrap draait om zijn eigen as heen. Een stalen wenteltrap is een goede oplossing wanneer er maar weinig ruimte in huis is voor een trap.

Stalen trapleuning Stalen draaitrap

Stalen spiltrap

Een stalen spiltrap wordt gekenmerkt door de spil in het hart van de trap. De stalen spiltrap draait evenwijdig rond deze spil. 

Stalen spiltrap
metalen trap

Stalen trap met houten treden

Stalen trap met houten treden zien we het vaakst terug in woningen. Zo een stalen trap met houden treden is gewoon een goede combinatie. Hout en staal gaan goed samen.

Meer over stalen trappen op maat

Was het nu een metalen trap, industriële trap of stalen trap?

Stalen trappen kennen net als stalen deuren verschillende synoniemen. Metalen trappen op maat en stalen trappen op maat kunnen we als hetzelfde beschouwen. Van nature zijn stalen trappen sterker dan metalen trappen. Zo is een ijzeren trap bijvoorbeeld een metalen trap, aangezien ijzer een metaalsoort is. Wanneer jij een trap wil laten maken, dan kan je hier metaal voor gebruiken. Een metalen trap op maat gemaakt door Volders is namelijk heel solide en verduurd niet. Zowel voor binnen als buiten kun jij metalen trappen op maat of stalen trappen op maat laten maken bij Volders. Industriële trappen komen dan weer uit de industriesector. Net als met de stalen deuren ligt de oorsprong van stalen trappen ook in deze industriesector. De eerste particuliere industriële stalen trappen deden een hele tijd geleden al hun intrede in de markt. Mensen zagen dat zo een industriële stalen trap niet misstaat in een woning. Ook voor industriële trappen op maat kun je een beroep doen op de expertise van Volders

Verschillende soorten stalen trappen laten maken

We zijn allemaal bekend met de rechte stalen trappen. Ook maken wij allerlei verschillende gedraaide stalen trappen. Zo maken wij regelmatig stalen wenteltrappen op maat, stalen spiltrappen op maat en stalen draaitrappen op maat. En eigenlijk zijn deze 3 stalen trapsoorten hetzelfde. Zowel een stalen wenteltrap, stalen spiltrap als stalen draaitrap worden gekenmerkt door de grote centrale as waarrond de stalen trap als het ware draait. Het grote voordeel van deze stalen wenteltrappen, stalen spiltrappen en stalen draaitrappen is het feit dat deze ook midden in een ruimte geplaatst kunnen worden. Er gaat namelijk geen ruimte verloren. Zowel rechte stalen trappen als stalen draaitrappen kunnen afgewerkt worden met verschillende materialen naar keuze. Stalen trappen met houten treden zien we het meeste voorkomen van alle alternatieve materialen. Zo een stalen trap met houten treden ziet er dan ook gewoon goed uit, want hout en staal gaan goed samen. Een stalen trap met houten treden is ook nog eens heel praktisch. Tijdens de bouw kun je er voor kiezen om de stalen trap met houten treden nog niet te voorzien van zijn houten treden. Hierdoor kan er tijdens de bouw gebruik gemaakt worden van de stalen trap, en kunnen de houten treden er later op geplaatst worden. Dat maakt het plaatsen van de stalen trap op maat ook een stuk eenvoudiger. Dan kan deze stalen trap in één geheel geplaatst worden. Wil jij een stalen trap op maat laten maken? Laat je adviseren door de experts van Volders!

Meer weten over een stalen trap op maat?

Stel hieronder vrijblijvend een vraag of neem contact op. Wij geven graag advies en bieden indien gewenst een oplossing op maat.

Bekijk ander maatwerk voor in huis